Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

verzamelen

Malta 2 Euro 2019 Ta' Hagrat Tempels Gekleurd

Prijs: € 9,75

75 keer bekeken • Status: Actief

Omschrijving:

De 2 Euro Malta 2019 heeft als thema de Ta' Hagrat tempels. Het is de vierde munt in de serie van zeven bijzondere 2 Euromunten die Malta van 2016 tot en met 2022 uitgeeft. Het onderwerp van deze serie is de Maltese prehistorische monumenten. De Ta' Hagrat tempels in Mgarr zijn een van de oudste tempels van Malta en dateren uit de Ggantija fase. Deze fase was ongeveer tussen de 3600 tot 3200 BC (= voor de jaartelling). Om de tempel van Ta' Hagrat te bouwen werd er gebruik gemaakt van corallijnkalksteen, deze steensoort behoort tot de oudste steensoort die het oppervlak van de Maltese eilanden kent. Het tempelcomplex bestaat uit totaal drie tempels. De kleinste van de tempel grenst aan de grotere tempel die zich aan de noordzijde bevindt. In verhouding met de andere tempels in Malta zijn deze bouwwerken relatief klein te noemen. De meest bijzondere vondst aller tijden is een schaalmodel van deze tempel. Men kan hieruit concluderen dat er zorgvuldig nagedacht is over de bouw van deze indrukwekkende tempel. Op deze gekleurde 2 Euromunt ziet men een afbeelding van de ingang van de Ta' Hagrat tempels. Aan de rechterbovenkant van de munt ziet men de tekst TA HAGRAT TEMPLES met daaronder de jaartallen 3600 - 3000 BC. In de buitenste ring van de munt ziet men 12 sterren. Aan de onderkant van de munt ziet men de landsnaam MALTA met het jaartal 2019. Deze gekleurde 2 Euromunt is verpakt in een muntencapsule.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk - Algemeen: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): MT19-2EURO7


Reageer nu!

Contact-informatie

Eurocoinhouse ( Bedrijf )
3 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Antwerpen
(Antwerpen, BE)
Tel: 0031548618384

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)