Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

verzamelen

Litouwen 2 Euro 2019 Sutartines Gekleurd

Prijs: € 8,75

74 keer bekeken • Status: Actief

Omschrijving:

Sutartines staat op de lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, wat aangeeft dat de Sutartineseen UNESCO status heeft. Sutartines is een prachtig voorbeeld van de muziekstijlen die werden uitgeoefend rond 1500-1600 (tijdens de late Middeleeuwenen en de Renaissance) maar pas later rond 1700-1800 hun ware pracht lieten schitteren. De Sutartines zijn eenvoudige volksliederen en bestaan uit twee tot 5 toonhoogtes waarbij de melodieŽn bestaan uit twee identieke stukken. Sutartines worden uitsluitend gezongen door de vrouwen waarbij houten blaasinstrumenten bespeeld worden door de mannen. Hedendaags zijn de Sutartines een fenomeen die alleen in het noordwestelijke deel van Litouwen nog worden voortgezet. Zowel de mannen als de vrouwen dragen tijdens de Sutartines speciale kledingdracht die kenmerkend is voor de kleding uit de Middeleeuwen. Tijdens het zingen draait men in cirkel, soms hand in hand rond. Deze gekleurde 2 Euromunt geeft fictief deze Sutartines weer. De munt toont lineaire motieven die de (Polyfone) melodieŽn van Sutartines symboliseren. De lijnen worden breder en smaller en draaien als het ware in het rond, net als men doet tijdens de Sutartines. Er worden op de munt verschillende miniatuurfiguren weergegeven. In het midden van de munt ziet men een vrolijk zingende vrouw. Verder wordt de landsnaam: LIETUVA (Litouwen), Sutartines en het jaartal 2019 weergegeven. Deze gekleurde 2 Euromunt is verpakt in een muntencapsule.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we ťcht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk - Algemeen: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): LT19-2EURO7


Reageer nu!

Contact-informatie

Eurocoinhouse ( Bedrijf )
3 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Antwerpen
(Antwerpen, BE)
Tel: 0031548618384

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)