Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

ItaliŽ 5 Euro 2019 Fausto Coppi

Prijs: € 29,50

70 keer bekeken • Status: Actief

Omschrijving:

Het is 100 jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner Fausto Coppi geboren werd. Fausto Coppi (15-09-19 - 02-01-1960) was een veelzijdig renner en bezat tal van talent op verschillende vlakken. Fausto Coppi kreeg de bijnaam kampioen der kampioenen: il Campionissimo. Fausto Coppi wist de Ronde van Frankrijk tweemaal op zijn naam te zetten en won vijfmaal de Ronde van ItaliŽ. Hiermee was hij de eerste renner die zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van ItaliŽ won. Hij werd bovendien wereldkampioen in 1953! Fausto Coppi had ťťn rivaal namelijk landgenoot Gino Bartali. Als Italiaan kon je in die tijd niet neutraal blijven, je was of voor Fausto Coppi of voor Gino Bartali. Fausto Coppi stierf op 40-jarige leeftijd aan Malaria. Op de voorkant van de munt ziet men Fausto Coppi naar rechts kijkend. In cirkelvorm staat het landsnaam geschreven: Republica Italiana (Republiek ItaliŽ). Men ziet veertig schakels van een fietsketting in cirkelvorm, deze symboliseren zijn levensjaren. Rechts onderin ziet men de naam van de ontwerper V. de Seta. Op de achterkant van de munt ziet men Fausto Coppi staand op zijn pedalen. Men ziet in cirkelvorm veertig tandwielen die ook wederom symbool staan voor zijn levensjaren. Verder wordt zijn naam Fausto Coppi en de jaartallen 1919 - 2019 weergegeven. Links staat de waarde aanduiding van 5 Euro. Onderaan ziet men de tekst: ROSA » LA SUA MAGLIA (Roze is zijn shirt). De letter 'R' onderin staat voor de munt van Rome. De munt is verpakt in een schitterende Coincard waarvan de oplage slechts 8.000 exemplaren zijn.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we ťcht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk - Algemeen: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): IT19-5COPPI


Reageer nu!

Contact-informatie

Eurocoinhouse ( Bedrijf )
3 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Antwerpen
(Antwerpen, BE)
Tel: 0031548618384

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)