Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

verzamelen

De zoetwatervissen van Nederland ecologisch bekeken

Prijs: € 17,50

219 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Zo goed als nieuw

De zoetwatervissen van Nederland

 

 

Deze uitgave behandeld 44 soorten zoetwatervissen die inheems zijn in Nederland, of hier al zolang voorkomen dat ze onder de noemer “ingeburgerd” vallen. 

Het boekje richt zich hoofdzakelijk op degene die biologisch geïnteresseerd zijn in Nederlandse vissen. Hoewel er ook een hoofdstuk Wet en regelgeving in is opgenomen ontbreekt informatie over vangtechnieken. Daarvoor in de plaats wordt er veel aandacht besteed aan de bouw van vissen en hun habitateisen. In het hoofdstuk “Afstamming, verwantschap en herkenning” wordt er ingegaan op de systematiek van de diverse soorten en geïllustreerd met een paar tabellen. In ditzelfde hoofdstuk staan ook alle bijzondere kenmerken van de diverse soorten kort beschreven en in bijna alle gevallen een kleine duidelijke foto. Dit gedeelte kan zeer goed gebruikt worden voor determinatie.

Na deze hoofdstukken is verreweg het grootste gedeelte van het boekje gewijd aan uitgebreide beschrijvingen met grote kleurenfoto’s. Bij de beschrijvingen vind je ook de Engelse, Duitse, Franse en zelfs de volksnamen van de vissen terug. Dat altijd handig omdat je met deze namen op zoek kan gaan naar nog meer informatie op bijvoorbeeld het internet. Hoewel, misschien overbodig, omdat de informatie in dit boekje al heel uitvoerig is. Zo wordt er aandacht besteed aan leefwijze, verspreiding (in Nederland, maar ook daarbuiten), leefwijze, plaats in ecosysteem, voortplanting en nog veel meer zaken. Na het lezen van dit boekje ben je dan ook een expert op het gebied van zoetwatervissen. De kwaliteit van de foto’s is wisselend. Er staan echt prachtige foto’s in en dat is ook niet zo verwonderlijk omdat er een keur van Nederlands beste onderwaterfotografen aan heeft meegewerkt, maar er staan helaas ook foto’s in van gevangen exemplaren liggend op het plaveisel. Ik weet niet of dat te wijten is aan willekeur, of dat er werkelijk geen betere foto’s zijn te vinden? In bijna alle gevallen gaat het hier om vissen die erg zeldzaam zijn of een heel lastige leefomgeving hebben, maar toch, van sommige soorten weet ik uit ervaring dat er wel betere foto’s beschikbaar zijn.

Verder is het boekje mooi uitgevoerd. Een ietwat ongebruikelijk vierkant formaat met een harde kaft. De lay-out is mooi overzichtelijk met een duidelijk leesbaar lettertype. Voor iedereen die geïnteresseerd is in onze zoetwatervissen is dit boekje zeker een aanwinst.


Dit boek kost tweedehands bij Bol.com 47,50 euro

 

verzendkosten voor koper

 

zie ook mijn andere advertenties.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Den Helder
(Noord-Holland, Nederland)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)